Nigerian entreprenör Chekwas Okafor är grundare och VD för ONYCHEK.com, en e-handelsplattform för lyxmodell från Afrika.

po16033po350-1

Skapandet av ONYCHEK.com inspirerades av en enkel, men storslagen idé: Att visa upp och främja det lyxiga afrikanska modet till resten av världen. ONYCHEK har som målsättning att vara den ledande detaljportalen för afrikansk mode och bygger ett rykte för att strumpa bara det bästa av afrikanska couture från några av kontinens mest berömda designers.

Chekwas Okafor talade nyligen om hur ONYCHEK planerar att exportera afrikansk lyx till världen.

Jag heter Chekwas Okafor, grundare och VD för ONYCHEK.com, en e-handelsplattform för lyxmodell från Afrika. Under 2009 flyttade jag till USA för att studera på Voorhees College, en HBCU belägen i Danmark, South Carolina, där jag avslutade min BS-examen i biologi / miljövetenskap. Efter examen arbetade jag i ett byggmaterialtillverkningsföretag i miljö-, hälso- och säkerhetsfunktionen i ~ 4 år. Sedan lanserade jag ONYCHEK.com i september 2016.

Före college och ganska mycket vad som helst som jag skulle göra med mitt liv, var det klart för mig att jag skulle spendera merparten av min tid att skapa värde i Afrika. Trots att jag arbetade i företagsamerika visste jag alltid att det var tillfälligt. Jag väntade bara på rätt idé.

I 2014 visade en vän mig några nigerianska kläder som var fenomenala och jag ifrågasatte varför det allmänna inte visste om det här. När jag gjorde en anslutning av hur mycket värde man kan skapa genom att göra mode lokalt var det uppenbart att jag skulle göra det länge. Två år senare lanserade jag ONYCHEK.com för att göra afrikanskt lyxmode lättillgängligt för världen.