Det finns ett stort Disney-prinsessan ögonblick händer på röda mattor runt om i pittoreska franska staden Cannes. Ja, det finns en massiv filmfestival äger rum där, bara ett stenkast från Medelhavet, men top notch skådespelerskor, världsklass modeller och en humanitär advokat handlar om klänningar som anspelar att leva lyckligt.

Ta en titt på Blake Lively, som kanaliseras Askungen inte en gång, utan två gånger. Med klänningar som presenterar både glitter, form och en obestridlig mängd glamour, kan hon lika gärna auditions för att bli en del av en fiktiv kungafamiljen. Amal Clooney kanaliseras Belle från Skönheten och odjuret, i form av en smörig gul Atelier Versace nummer. När det gäller hennes Beast? Den rollen var uppenbarligen spelas av George Clooney. Man kan till och med hävda att Jessica Chastain erbjuder upp en fryst vibe, i form av en klänning prydd med glittrande snöflingor från Alexander McQueen.

Prinsessor undan, stilen på tapis rouge varierade vilt under de senaste fem dagarna av festivalen. Vanessa Paradis och hennes dotter Lily Rose Depp båda gick för mörk glam, i två separata framträdanden. Samtidigt rockade Freida Pinto en kort men söt (och mycket romantisk) Elie Saab nummer till en PPR-värd parti. Och slutligen, inte miste om handfull Gucci ögonblick som kan ses på Kirsten Dunst och Riley Keough